שאל את הרב

קטגוריה משנית
שאלה
שלום כבוד הרב. שאלתי היא על שעון יד, כאשר השעון נמצא על היד הוא "משתתף" בהרבה פעולות שהאדם עושה ביום-ביום. חלקם, כמובן, מעורבים בחמץ, כגון אכילה, בישול וכד’. החשש הוא שכשעוסקים בקמח, למשל, הוא חודר לחריצים שבשעון-יד (בגוף השעון וברצועה) ובעת הקוב ששוטפים ידים/כלים המים ניתזים אף הם לחריצים אלו ונמצא שנוצר שם חמץ, האם יש לטרוח ולנקות ע"י הסרת הברגים ופירוק החלקים או שעדיף לקנות שעון זול לימי הפסח? (השאלה נוגעת לאלה שאינם מסירים השעון בפעולות הנ"ל..)
תשובה
אין לחשוש לזה, ורק אם תעבוד בהכנת אוכל לפסח רצוי שתסיר את השעון בזמן העסק באוכל הכשר.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il