שאלה
1. סקוטש וספוג לרחיצת כלים. האם ייחוד סט כזה ל- כלי פרווה (לבשרי וחלבי, יש כמובן בנפרד) האם זה דבר בסיסי? צורך הלכתי? הידור? חומרא?
2. מה במקרה שיש רק שני סטים של כלי שטיפה (לחלבי ולבשרי)? האם יש איזושהי בעיה הלכתית כששוטפים הסירים ושאר הכלים הפרווה, בסקוטש "החלבי" או בסקוטש "הבשרי", לכתחילה?
3. ככלל האם ייחוד רצוי/אפשרי/כדאי/מומלץ לייחד כלים (סכו"ם, כלי איחסון, קערות (פלסטיק וזכוכית) לפרווה?
אם הרב יוכל, בבקשה, מעט לפרט... בנוגע לאוכל קר ואוכל חם.
4. מה בנוגע לכלים פרווה בכיור חלבי או בשרי?
הרב כתב בתשובה אחרת... שמותר לשים באחד הכיורים בתנאי שהכיור נקי. כמה נקי זה נקי? אם קודם, נניח, היו שם כלים חלביים. האם שטיפה במים קרים של הכיור ואיסוף הלכלוך ביד מספיק או, רצוי ממש לקרצף את הכיור?
תודה
תשובה
1. לכתחילה מקובל במטבחים שומרי כשרות לייחד סקוטש נפרד לבשרי, לחלבי ולפרווה. אולם בדיעבד וודאי שזה לא אוסר כיוון שזה לא מתחמם.
2. מותר לשטוף את כלי הפרווה עם סקוטש חלבי או בשרי.
3. יש בזה הידור.
4. זה צריך להיות נקי ברמה שלא ישאר שומן ממש של בשר או חלב.