- תורה, מחשבה ומוסר
- יסודות האמונה
1183
שאלה
שלום לכבוד הרב,
א. במושגים של העולם שלנו יש זמן ומרחב מצד התכונות של עולם החומר. הבנתי שבמציאות הרוחנית העליונה אין זמן כשם שגם אין חומר. אם כן מה שייך לומר למשל, שבזמן תפילת נעילה נחתם הדין? הרי אין "לפני ואחרי" באלוקות!
ב.ידוע שהנצרות היא דת של עבודה זרה או ע"ז למחצה (תלוי באיזה פלג מדובר). על פי זה מי עדיף, גוי אתיאיסט או נוצרי אדוק? כלומר מה חמור יותר,הכפירה של הגוי במציאות ה’ או השיבוש האמוני של הנוצרי?
תשובה
א. זוהי שאלה מעניינת, והתשובה היא שאנחנו נמצאים בעולם חומרי הנובע מתוך עולם רוחני. אז גם בעולם הרוחני העליון, למרות שאין שם זמן ומקום- יש שם דברים שמקבילים לזמן ומקום. כמו שאפשר לתכנן בתוכנה במחשב דבר כלשהוא, אז כשמיישמים אותו הוא תופס מקום ושייך לדבר בו על זמן, אבל הקובץ שנמצא במחשב- הוא לא תופס מקום או זמן.
ב. (הרב לא ענה)

עד מתי אפשר להתפלל ערבית?
הרב חיים שרייבר | ה אדר תשע"ה

מאיזה שעה ועד מתי אפשר לברך ספירת העומר?
הרב נועם דביר מייזלס | י"ב אייר תש"פ

מה נחשב הוצאת זרע לבטלה?
הרב גדעון ויצמן | ט"ז תשרי תשע"ז
