שאל את הרב

  • הלכה
  • המתנה ביניהם
קטגוריה משנית
שאלה
1- הלכה למעשה לפי הבא"ח, איזה גבינות צריך לחכות כמה שעות? ואם אפשר לפרט לכל גבינה ומספר המתנת השעות. 2- כל הנ"ל זה חומרא, כי הרי זה דין שמופיע ברמ"א ולא בשו"ע, וברמב"ם אין לזה זכר.
תשובה
גבינה מלוחה (צפתית), כשיש בה שומן של 15%, ראוי להמתין אחריה לפחות 3 שעות, וכן גבינה צהובה בעלת אחוז גבוה של שומן. ובגבינה צהובה לבנה (המכונה קשקבל), שיש בה 25% שומן, ראוי להמתין שש שעות. הטעם הוא שעיכול דבר שמן לוקח זמן ממושך והוא גורם שהטעם יישאר בפה עד זמן ממושך והרי זהו הטעם שנזכר גם בבשר. ואעפ"י שאין זה דין מחייב אבל כך ראוי.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il