שאל את הרב

  • הלכה
  • דגים
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
סביצ’ה הוא מאכל בו מבשלים דג בעזרת לימון. מיץ הלימון הוא חומצה, וכשמשרים את הלימון עם הדג למשך מספר שעות, הדג עובר את אותו תהליך כימי שהוא עובר בבישול רגיל. האם הסביצ’ה כשר?
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' באופן עקרוני כשר, אם לא מכניסים דברים אסורים. אין חובה לבשל את הדג. אמנם הגמ' (ברכות נה, שבת פא) אומרת שזה קשה לתחתוניות, אבל אם זה מגיע לדרגת בישול גמורה, נראה שאין לחוש. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il