שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • חמץ שעבר עליו הפסח
קטגוריה משנית
שאלה
שלום וברכה, רציתי לדעת האם צריך להקפיד על קמח שנטחן ונאפה לאחר הפסח או מספיק הרישום "יוצר לאחר הפסח"? תודה רבה!
תשובה
שלום וברכה! מעיקר הדין, גם חמץ גמור שיוצר לפני פסח, ונמכר במכירת חמץ על ידי הרבנות, מותר באכילה. יש שמחמירים שלא לאכול מוצרים כאלה, אך מעיקר הדין זה מותר. גם למי שמחמיר בזה, אין צורך להחמיר שהקמח ייטחן לאחר הפסח. הבעיה בקמח היא משום שמרטיבים את החיטה לפני הטחינה, אבל ההרטבה הזו אינה הופכת את הקמח לחמץ גמור אלא לחשש חמץ. בעניין זה יש הבדלים בין מקרה למקרה לפי כמות המים וזמן השרייה, אבל במקרים רבים הקמח אינו נאסר לשימוש לאחר הפסח, אפילו אם לא מכרו אותו במכירת חמץ (עיין משנה ברורה תנ"ג, כז; שם כד). ואם כן בוודאי שאפשר לסמוך על מכירת החמץ לגבי קמח כזה, ואין צורך להקפיד על קמח שנטחן לאחר הפסח.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il