אחאב בן עמרי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 9: שורה 9:
המלך אחאב, מוכר היטב ממקורות חוץ-מקראיים.
המלך אחאב, מוכר היטב ממקורות חוץ-מקראיים.


ב"מונולית מכורח" שנתגלה בחפירות בדרום מזרח תורכיה, מסופר על המלך "הישראלי" אחאב [ומסופר גם על מלך ארם "[[בן הדד]]" שמובא ג"כ במקרא ({{מקור|מלכים א כ כ$ מלכים א פרק כ פסוק כ}}), שהיה דורו של אחאב]. מהמונולית ניתן להבין שלאחאב הייתה עוצמה צבאית גדולה, המונה את כמות המרכבות הגדולה ביותר בין הארצות השכנות של ממלכת ישראל: 2,000 מרכבות<ref>ויקיפדיה ערך "המונולית מכורח"</ref>. - והשווה למקרא במלאכים א ({{מקור|מלכים א כב$ פרק כב}}) שמתואר שמלחמותיו של אחאב היו עם רכב ופרשים.
ב"מונולית מכורח" שנתגלה בחפירות בדרום מזרח תורכיה, מסופר על המלך "הישראלי" אחאב [ומסופר גם על מלך ארם "[[בן הדד]]" שמובא ג"כ במקרא ({{מקור|מלכים א כ כ$מלכים א פרק כ פסוק כ}}), שהיה בן דורו של אחאב]. מהמונולית ניתן להבין שלאחאב הייתה עוצמה צבאית גדולה, המונה את כמות המרכבות הגדולה ביותר בין הארצות השכנות של ממלכת ישראל: 2,000 מרכבות<ref>ויקיפדיה ערך "המונולית מכורח"</ref>. - והשווה למקרא במלכים א ({{מקור|מלכים א כב$פרק כב}}) שמתואר שמלחמותיו של אחאב היו עם רכב ופרשים.


שרידי ארמונו של מלך אחאב נחשפו בשומרון<ref>ויקיפדיה ערך "שומרון (עיר)". </ref>, והוא כפי שמעיד המקרא ({{מקור|מלכים א טז כט$ מלאכים א פרק טז פסוק כט}}), שעיר בירת ממלכתו היתה בשומרון.
שרידי ארמונו של מלך אחאב נחשפו בשומרון<ref>ויקיפדיה ערך "שומרון (עיר)". </ref>, והוא כפי שמעיד המקרא ({{מקור|מלכים א טז כט$מלכים א פרק טז פסוק כט}}), שעיר בירת ממלכתו היתה בשומרון.


במצבת אבן שהקים המלך המואבי [[מישע]], שנתגלתה בכפר דיבון בשנת 1868, מסופר על "[[עמרי]] מלך ישראל" ועל "בנו" (הוא אחאב - ואולם שמו לא מוזכר במצבה)<ref>ויקיפדיה ערך "מצבת מישע".</ref>.
במצבת אבן שהקים המלך המואבי [[מישע]], שנתגלתה בכפר דיבון בשנת 1868, מסופר על "[[עמרי]] מלך ישראל" ועל "בנו" (הוא אחאב - ואולם שמו לא מוזכר במצבה)<ref>ויקיפדיה ערך "מצבת מישע".</ref>.

גרסה מ־21:18, 3 באוגוסט 2014

Nuvola apps kcmpartitions.png יש להשלים ערך זה
ערך זה עשוי להיראות מלא ומפורט, אך הוא אינו שלם, ועדיין חסר בו תוכן מהותי. הנכם מוזמנים להשלים את החלקים החסרים ולהסיר הודעה זו. ראו פירוט בדף השיחה.

אחאב היה מלך ישראל השביעי.

קורות חייו

אחאב במקורות חוץ-מקראיים

שרידי ארמונו של מלך אחאב. המקור:ויקישיתוף

המלך אחאב, מוכר היטב ממקורות חוץ-מקראיים.

ב"מונולית מכורח" שנתגלה בחפירות בדרום מזרח תורכיה, מסופר על המלך "הישראלי" אחאב [ומסופר גם על מלך ארם "בן הדד" שמובא ג"כ במקרא (מלכים א פרק כ פסוק כ), שהיה בן דורו של אחאב]. מהמונולית ניתן להבין שלאחאב הייתה עוצמה צבאית גדולה, המונה את כמות המרכבות הגדולה ביותר בין הארצות השכנות של ממלכת ישראל: 2,000 מרכבות[1]. - והשווה למקרא במלכים א (פרק כב) שמתואר שמלחמותיו של אחאב היו עם רכב ופרשים.

שרידי ארמונו של מלך אחאב נחשפו בשומרון[2], והוא כפי שמעיד המקרא (מלכים א פרק טז פסוק כט), שעיר בירת ממלכתו היתה בשומרון.

במצבת אבן שהקים המלך המואבי מישע, שנתגלתה בכפר דיבון בשנת 1868, מסופר על "עמרי מלך ישראל" ועל "בנו" (הוא אחאב - ואולם שמו לא מוזכר במצבה)[3].

גם אודות אשתו של אחאב, איזבל, נתגלה ממצא חשוב: חותמת שככל הנראה שייך לאיזבל[4].

יורש כסאו של אחאב, המלך יהורם בן אחאב, מוזכר בכתובת של חזאל מלך ארם שנתגלתה בחפירות בתל דן. בכתובת נאמר: "הרגתי את יהורם בן (אחאב?) מלך ישראל והרגתי את אחזיהו בן יהורם מלך בית-דוד". (ואמנם בכתובת זו השם "אחאב" איננו קרי) [5].

ראו גם

הערות שוליים

  1. ויקיפדיה ערך "המונולית מכורח"
  2. ויקיפדיה ערך "שומרון (עיר)".
  3. ויקיפדיה ערך "מצבת מישע".
  4. מאמר בכתב העת Biblical Archaeology Review.
  5. כתובת תל דן, באתר עידן התנ"ך.