- משפחה, ציבור וחברה
- שאלות כלליות
2588
שאלה
שלום.
ביתי נולדה ב"ה בתאריך 1.6.24
בשבת הראשונה הבאנו לה שם ועשינו זבד הבת אחרי קריאת התורה.
עשינו זבד הבת ללא סעודה עקב הזמן הקצר מאז שנולדה ועד השבת הראשונה.
מתכננים כעבור שלושה חודשים בלי נדר מיום היוולדה לעשות סעודה/סעודת הודיה.
האם ניתן שוב לעשות את הטקס של זבד הבת רק בשביל האורחים והצילום לשם האירוע והסעודה?
האם ניתן לדחות את הסעודה בכשבוע מהמועד שהתינוקת תהיה בת שלושה חודשים?? נגיד ב5.9.24
אשמח להערה והארה בנושא.
תודה רבה.
תשובה
מזל טוב!
אין שום בעיה לעשות טקס ולומר שוב את הפסוקים וה'מי שבירך' וכו. אין כאן שום חשש של ברכה לבטלה כי לא מדובר על ברכות אלא על תפילות ופסוקים.
ניתן לעשות במועד שהזכרתם. למעשה אין זמן מדויק שצריך לעשות סעודת הודיה\זבד הבת. מתי שמסתדר לכם בנחת זה בסדר. יש עדיפות לא לדחות בהמון זמן, כמו שנה אחרי הלידה, שאז פחות מורגש השמחה וההתרגשות.
אם האמא עדיין לא בירכה הגומל היא יכולה לברך בסעודה אם יהיו שם עשרה גברים.
המון נחת בע"ה. שנזכה לגאולה שלימה!
הרחבה:
הנה הדברים שאומרים בזבד הבת כפי שמובא בספר ברית אליהו למרן הרב מרדכי אליהו זצ"ל:
זבד הבת
יוֹנָתִי בְּחַגְוֵי הַסֶּלַע, בְּסֵתֶר הַמַּדְרֵגָה, הַרְאִינִי אֶת־מַרְאַיִךְ, הַשְׁמִיעִנִי אֶת־קוֹלֵךְ, כִּי־קוֹלֵךְ עָרֵב וּמַרְאֵיךְ נָאוֶה:
ואם היא בת ראשונה יאמר: אַחַת הִיא לְאִמָּהּ, בָּרָה הִיא לְיוֹלַדְתָּהּ, רָאוּהָ בָנוֹת וַיְאַשְּׁרוּהָ מְלָכוֹת וּפִלַגְשִׁים וַיְהַלְלוּהָ:
מִי שֶׁבֵּרַךְ אִמּוֹתֵינוּ הַקְּדוֹשׁוֹת שָׂרָה רִבְקָה רָחֵל וְלֵאָה וּמִרְיָם הַנְּבִיאָה וַאֲבִיגַיִל וְאֶסְתֵּר הַמַּלְכָּה בַּת־אֲבִיחַיִל, הוּא יְבָרֵךְ אֶת הַיַּלְדָּה הַנְּעִימָה הַזֹּאת וְיִקָּרֵא שְׁמָהּ (פלונית), בְּמַזָּל טוֹב וּבִשְׁעַת בְּרָכָה, וִיגַדְּלָהּ בִּבְרִיאוּת, שָׁלוֹם וּמְנוּחָה. וִיזַכֶּה לְאָבִיהָ וּלְאִמָּהּ לִרְאוֹת בְּשִׂמְחָתָהּ וּבְחֻפָּתָהּ, בְּבָנִים זְכָרִים, עֹשֶׁר וְכָבוֹד, דְּשֵׁנִים וְרַעֲנַנִּים יְנוּבוּן בְּשֵׂיבָה, וְכֵן יְהִי רָצוֹן וְנֹאמַר אָמֵן.