שאל את הרב

קטגוריה משנית
שאלה
מה עושים עם סיר בשרי שבשלו בו חלב? את האוכל זרקתי אבל מה דין הסיר?
תשובה
יש להגעיל את הסיר. כדי להכשיר אותו צריך שהסיר יהיה נקי ללא שום לכלוך דבוק או חלודה וכן יש להסיר ממנו את הידיות, אם הם ניתנות לפירוק. אם מדובר בסיר קטן, שיכול להיכנס לסיר גדול ממנו, יש למלא סיר גדול במים עד שמעלים בועות ולהכניס את הסיר לתוך המים כשהם עדיין מעלים בועות (ניתן להשאיר אותו זמן מה עד ששוב יעלו בועות) ולאחר שמוציאים אותו יש להכניס את הסיר לכלי עם מים קרים. אם הסיר גדול, יש למלא אותו מים ולהרתיח עד שיעלה בועות ויגלשו המים מעבר לשפתו על פני כל הסיר, ניתן לגרום למים לגלוש על ידי זריקת ברזל מלובל לתוך המים. כמו כן, אפשר במקום הגעלה ללבן את הסיר בליבון קל ואפשרות זו חיונית אם יש בסיר מקומות שקשה לנקות או שיש בהם חלודה.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il