- שבת ומועדים
- חמץ שעבר עליו הפסח
1807
שאלה
ב"ה כ"ד ניסן תשע"ב
האם לחם אחר הפסח נאפה מקמח יבש? והאם מי שמקפיד שלא לאכול חמץ שנמכר לנכרי בפסח יכול לאכול מוצרים שיש בהם חמץ שנעשו אחר הפסח?
תשובה
ב"ה כ"ד ניסן תשע"ב
שלו-ם וברכה
למקפידים שלא לאכול מוצרים שנעשו מחמץ שנמכר לנוכרי - בעבר אפו לחמים במאפיות הגדולות אחר הפסח מקמח יבש, שהחיטה לא הורטבה.
על פי מידע שקבלנו כיום בימים הראשונים אחר הפסח אופים את הלחמים מקמח שנמכר לגוי, משום שהחיטה נלתתה (הורטבה ונשארה לחה בין 3-9 שעות) לפני הטחינה שהייתה עוד לפני הפסח.
מי שמקפיד לא לאכול מוצרים שנעשו מחמץ שנמכר לנוכרי צריכים לוודא שהמוצר נעשה מקמח יבש או שנטחן אחר הפסח.
יש להוסיף שבמוצרים המכילים רכיבי חמץ, כגון: לתת, גלוטן ופרורי לחם, אף שהמוצר נעשה אחר הפסח רכיבי החמץ נמכרו בפסח. לכן אף המקפידים יכולים להקל כאשר רכיבי החמץ התבטלו ברוב אחר הפסח ולא התכוונו לבטלם (עיין משנה ברורה תמ"ז ק"ד-ק"ה).
רצוני להדגיש שכלל ישראל לא נהגו להחמיר בחמץ שנמכר לנכרי לפסח ע"י בעלי עסקים.
בברכה,
הרב חגי בר גיורא

נוסח תיקון ליל שביעי של פסח
הרב נועם דביר מייזלס | כ ניסן תש"פ

עד מתי אפשר להתפלל ערבית?
הרב חיים שרייבר | ה אדר תשע"ה

ברכה על לחמניות לפסח
הרה"ג יעקב אריאל | י"ט ניסן תשס"ט
