- הלכה
- שאלות כלליות
2146
שאלה
כאשר אנו באים להסביר לאדם שאינו שומר תורה ומצוות ושואל שאלות באמונה מדוע צריך לשמור תורה ומצות מידי יום ביומו, בלי שביתות, בלי חופשות, בלי פסק זמן, אנו בדרך כלל לוקחים דוגמא מצרכי הגוף שאף הם נעשים בלי הפסק אפילו של יום, כמו-אכילה, שתיה, רחצה, וכדומה.
נשאלת השאלה-הרי לפעמים כן יש הפסקה מעשיית צרכי הגוף, כך למשל כמה פעמים בשנה יש צומות בהם אנו לא אוכלים ולא שותים, גם מבחינה בריאותית טבעית יש טוענים שמידי פעם בריא לצום כדי לחזק את מערכת העיכול על ידי כך שמשביתים אותה, כיצד ניתן להשיב על שאלה זו?
תשובה
בס"ד
שלום לך.
שאלה יפה שאלת.
באופן פשוט חשוב לדעת שיש דברים שהאדם יכול להפסיק אותם לזמן מסויים, וישנם דברים שהאדם לא יכול להפסיק אותם כלל. לדוגמא, נשימה האדם יכול להפסיק אותה לזמן קצר, אך את פעולת הלב האדם לא מסוגל להפסיק כלל.
כך גם בתורה יש דרגות שונות של דברים וממילא גם נחיצות ודחיפות של הדברים. ישנם דברים שהם ממש כל הזמן צריכים להיות כמו לדוגמא האמונה בה'. ישנם דברים שהאדם עושה אותם רק במרווחים של זמן כמו לדוגמא תפילה, וישנם דברים שהם בהפסקות גדולות יותר. עבודת ה' של האדם מורכבת, ולכן היא דומה לצרכי הגוף שלנו, אך גם שונה. תמיד שאנו משתמשים במשלים יש גם שוני, ולכן חשוב לא להיתקע עם הדוגמא.
נראה לי שהדברים ברורים, ואם אתה זקוק ליותר הרחבה אשמח להרחיב.
בברכה
הרב יצחק גרינבלט