- הלכה
- שאלות כלליות
1938
שאלה
1. יש לי שאלה: מתי הטעם עובר לכלי? כפי שהבנתי כשהיד סולת בו הטעם עובר, מה ההגדרה של החום שיד סולדת בו? אם אני בישלתי תפוחי אדמה והעברתי אותו לכלי וכשאני נוגעת אני לא יכולה להחזיק את האצבע על התפוח אדמה לא יותר משניה זה נקראה עדיין חום שיד סולדת בו או לא?
2. עוד שאלה בקשר למידת החום. האם צלחת שיש בה מאכל שיד סולדת בו נחשבת ככלי ראשון?
תודה
תשובה
בוודאי כאשר תפוחי האדמה חמים עד כדי כך שלא ניתן לגעת בהם למשך יותר משנייה - הם בחום של "יד סולדת".
אמנם גם כאשר המאכל חם מאוד, יש להבחין בין מאכל שנמצא בכלי ראשון למאכל שנמצא בכלי שני.
ראשית נגדיר מהו כלי ראשון ומהו כלי שני:
כלי ראשון - הכלי שבו התחמם המאכל-בדרך כלל סיר או מחבת. כמו כן צלחת במיקרוגל.
כלי שני - כלי אחר שאליו העבירו את המאכל מהכלי הראשון.
אם המאכל נמצא בכלי ראשון - וודאי שהוא מעביר טעם לכלי כאשר הוא חם.
אם הוא נמצא בכלי שני: אם הוא נוזלי - אינו מעביר טעם. אם הוא מוצק ("גוש") - למעשה מחמירים שהוא נותן טעם גם בכלי שני.
בברכה,
הרב עודד מילר

אפשר לעשות מאפה בשרי בצורה של חלבי אם שמים סימן?
הרבנות הראשית לישראל | י"ב סיון תשפ"ד

הכשרת כיריים אינדוקציה – האם נחשבות ככלי חרס?
הרב שמואל אריאל | כ"ג אב תשפ"ד

שימוש בכיריים אינדוקציה לבשר וחלב
הרב שמואל אריאל | כ"ו אלול תשע"ה

זכוכית קורנינג
הרה"ג דוב ליאור | כ"ו אלול תשס"ו

הלכות פסח במוצאי שבת
הרה"ג דוב ליאור | י"ב ניסן תשס"ה

ברכות התורה למי שקם בלילה
הרב יצחק בן יוסף | כ"ב תמוז תשע"ב

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח
