- משפחה חברה ומדינה
- כשרות
5
זמן ההשגחה נקבע לפי מהות העסק.
בעסקים גדולים המשגיח צריך להיות נוכח כל זמן הכנת האוכל ובזמן הגשתו. כגון: אולמות, מלונות, קייטרינג וכו'.
באירועים חיצוניים כגון: חתונות חוץ מההשגחה בזמן הכנת האוכל במטבח הקייטרינג צריך להיות משגיח בזמן האירוע היות ולפעמים מטגנים גם באירוע וכן יש לוודא שלא מביאים עוד אוכל ומשקאות ממקומות אחרים וכן שיש כשרות לכלים. אין להסתמך על משגיח פרטי או נאמן כשרות של בעל העסק שלא מאושר על ידי הרבנות המקומית.
במלונות חייבת להיות השגחה גם בזמן הארוחות וכן השגחה על כלי אוכל שנשלחים לחדרים וכמובן שצריך להיות משגיח כל השבת.
בעסקים קטנים תפקיד המשגיח לוודא שכל חומרי הגלם יש כשרות של רבנות, לברור את הקטניות, לנפות קמח, לשטוף את ירקות העלים, להפריש חלה ולוודא שהבישול הוא לפי ההלכה. לפי מהות העסק וזמן שהוא פעיל נקבע זמן ההשגחה.
כאשר מתעוררת שאלה יש לדבר עם המשגיח או המפקח מטעם הרבנות המקומית.

עדכון כשרות מס 8 סיוון תשע"ז
הרבנות הראשית לישראל
רבנים שונים | סיוון תשע"ז

בישול נוכרים בבתי מלון ומסעדות
הרב יצחק בן יוסף | ד אב תשפ"ד

ברכת שהחיינו על ירקות ופירות
הרב חגי פנחס בר גיורא (במברגר) | יט חשוון תשפ"ה

הנחיות לברירת אורז
רבני כושרות
רבנים שונים | חשוון תשע"ב
איסור בשר וחלב
מהי עיקרה של הגאולה?
איך להגדיל או להקטין רצועות תפילין של ראש בקשר מרובע?
איך נראית נקמה יהודית?
מדוע ראש השנה זכה להיות שני ימים וכיצד מתנהלים בחג כזה?
איך מותר להכין קפה בשבת?
הלכות תשעה באב שחל במוצאי שבת
איך ללמוד אמונה?
הלכות קבלת שבת מוקדמת
מה המשמעות הנחת תפילין?
מתנות בחינם

מנהגי אבלות בספירת העומר
הרב אליעזר מלמד | אייר התשס"א

הלכות צניעות א'
הרב אליעזר מלמד | סיון תשנ"ד

הלכות חנוכת הבית
הרב שמואל אליהו | כסלו תשע"ב
