- הלכה
- שאלות כלליות
2113
שאלה
שלום כבוד הרב
האם מותר לכתחילה לטגן כמות גדולה של בצלים ולהשאירם במקרר או בהקפאה למספר ימים?
תודה מראש
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
תחילה ברצוני לציין שלא כל הפוסקים אוסרים בצל מקולף שעבר עליו לילה. טעם המקלים הוא משום שהרמב"ם והשולחן ערוך לא כתבו דין זה למרות שכתבו דינים אחרים המוזכרים בתלמוד משום סכנה מכאן שהם לא אוסרים את הנ"ל. גם לדעות האוסרות זה רק כאשר הבצל מקולף כולו אבל כאשר נשאר לו רק השורש אין הוא נאסר וכן כאשר שמו עליו מלח או סוכר או שמן. לכן פשוט שכאשר טגנו אותו נשתנה המהות שלו ואין הוא נאסר.
בברכה
הרב חגי בר גיורא
1 תגובותב1 דיונים
ע עליזה |כ"ב שבט תשפ"ד בצל קלוף עם דבש שנשאר בלילה במקרר,מה דינו?
האם מותר להשתמש בשועית שהיתה כל הלילה במים בלי מכסה?
הרבנות הראשית לישראל | י"ג שבט תשפ"ד
