שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח
קטגוריה משנית
שאלה
שלום הרב. רציתי לדעת האם השנה [בהנחה שיכול להיות הבדל בין השנים] - קמח רגיל עבר תהליך של לתיתה והוא חמץ או שמותר לשמור אותו עד לאחר פסח במקום סגור? תודה
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה קמח רגיל נעשה מחיטים שלתתו אותן במים לפני הטחינה. הן נשארו לחים בין 3-9 שעות. לכן הקמח נחשב לחמץ. מי שנוהג לא למכור חמץ אין לו למכור גם את הקמח אלא יש לו לאכלו לפני הפסח או לתתו במתנה גמורה לאינו יהודי שייקח אתו את הקמח. בברכה הרב חגי בר גיורא
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il