- משפחה חברה ומדינה
- כשרות
5
2. יש לברך על ההפרשה רק כאשר אופים את הבצק וכאשר מטגנים בשמן עמוק מפרישים בלי ברכה(יש שלא מפרישים).
3. כיום הרוב רק מטגנים את הסופגניה, יש שאופים אחר הטיגון ויש קצת שרק אופים. לכן מי שרק אופה יש לו לברך על ההפרשה.
4. לרוב הבצק עצמו מתוק ולכן ברכתו: " מזונות " אבל כאשר הוא לא מתוק ואופים אותו יתכן שברכתו: " המוציא ".
5. לרוב הבצק פרווה אבל יש שמצפים אותו או מזריקים בתוכו שוקולד חלב ולפעמים הוא מכיל אבקת חלב נוכרי.
6. לפעמים יש שעושים בצק חלבי ואופים באותו שמן(בניגוד לנוהל הכשרות) גם סופגנייה פרווה ועל ידי כך היא מחוזקת לחלבית בגלל שטוגנה בשמן חלבי.
7. הקונדיטוריות צריכות לציין האם הסופגניות חלביות בשילוט בחנות וגם על האריזה.
8. אבל היות ו-7 לא תמיד מתקיים, לכן יש לוודא בקונדיטוריה את כל הדברים הנ"ל( האם הסופגנייה חלבית ומה ברכתה ).
מה עושים בעשרה בטבת שחל בשישי?
מהי עיקרה של הגאולה?
פיתרון יוסף לחלומו של פרעה
מה הקשר בין נעמי שמר, האו"ם ובית המקדש?
בצלאל ואהליאב - חיבור של קצוות
הצוואה של חללי צה''ל לעם ישראל
הקדוש ברוך הוא חפץ לגואלנו
איך ללמוד אמונה?
איך מותר לנקות בגדים בשבת?
תחילת החורבן: ביטול קרבן התמיד
מה המשמעות הנחת תפילין?