שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • הכשרת כלים
קטגוריה משנית
שאלה
החל משנה שעברה החלטתי להכשיר את המטבח שלנו, שנה שעברה הרתחתי את המים (בשביל להערות אותם על הכיור) מעל תנור חלבי. וכך גם את האבנים הרתחתי על תנור חלבי. התנור היה תנור חמץ. השנה הרתחתי הן את המים והן את האבנים על תנור בשרי. התנור היה תנור חמץ. א. האם בכלל מותר להכשיר לפסח כאשר את המים שאני שופך בכדי להכשיר אני מרתיח בתנור של חמץ? ב. הכלי שהרתחתי בו מים היה כלי חדש. האם הוא עדיין כשר לפסח, האם הוא חלבי, בשרי, פרווה, האם בגלל שערבתי חלבי ובשרי הוא הטריף לי את הכיור? ג. בשנה שעברה שפכתי מים על השיש, ואשתי עברה עם האבן האדומה מעל המים. אך השנה עשיתי אחרת (בגלל ששמעתי כך מחבר), הרתחתי מים, ואז, רגע לפני השפיכה על הכיור, שמתי את האבן המלובנת, אדומה במים הרותחים, ואז שפכתי את המים ישירות. מה עדיף?
תשובה
א. כן. ב. פרווה. ג. מים רותחים ישירות.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il