שאל את הרב

  • הלכה
  • שאלות כלליות
קטגוריה משנית
שאלה
שלום כבוד הרב, יתכן שבעבר היה מיעוט שלא ידע ולא היתה לו אפשרות לדעת מתי הוא מקבל עוף ומתי הוא מקבל בשר ולהבדיל ביניהם. כיום, כאשר ישנם כשרויות רבות שעוזרות לנו לדעת האם המפעל שיצרו בו נוהג כהלכה והאם ניתן לאכול בו, מדוע הכשרויות לא מטפלות בנושא זה גם כעת שרוב האנשים יש להם את הגישה ואת היכולת לקבל את המידע הזה? תודה מראש על התשובה.
תשובה
הסיבה שחכמים קבעו לעוף דין בשר כיון שבלשון בני אדם קוראים לעוף בשר ולא בגלל שלא ידעו להבחין, ולכן לענין שהיה בין בשר לחלב יש לשהות גם אחרי עוף כמו אחרי בקר.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il