- הלכה
- שאלות כלליות
414
שאלה
ברצוני לשאול גבי כבד שנצלה בתנור ובטעות חלק מהכבד נפל מהרשת ונוגע בתחתית שבו מים וציר. האם כל החתיכה מפעפעת ונאסר כל החתיכה או שיש להסתפק רק בקליפה? שאלתי היא גם מצד לחשוש לדם שפירש מהאי גיסא להאי גיסא וגם מדין בישול שלכאורא אוסר גם מה שמחוץ לרוטב. והשאלה היא גם למחבר וגם לרמ"א.
תשובה
החתיכה שנמצאת בתוך הציר נאסרת, עם קליפה מעליה. דין זה הוא גם לדעת המחבר וגם לדעת הרמ"א (סימן ע"ג). הנגזר מכך - כשמניחים את הכבד להפשרה, צריך להפשירו בכלי פתוח או על גבי רשת, על מנת שלא יווצר מצב שהכבד ישהה שיעור מעת לעת (24 שעות) ויהיה לו דין כבוש כמבושל.

שימוש במיקרוגל במקום העבודה
הרה"ג יעקב אריאל | ט"ו שבט תשס"ג

בשר טרף לבעלי חיים
הרבנות הראשית לישראל | כ"ב טבת תשפ"ה

אוכל טריפה לחתולים
מכון התורה והארץ | י"ח מרחשון תשע"ג

סלט חציל בטעם כבד עם גבינה צהובה
הרבנות הראשית לישראל | כ"א שבט תשפ"ה

שאל חולצות ורוצה להחזיר יותר האם זה ריבית?
הרב מיכאל יומטוביאן | כ"א אדר תשפ"ה

טיול בנקבת השילוח - ללכת אחורי אשה
הרב דניאל קירש | כ אדר תשפ"ה

הוספת שם נוסף
הרב דוד חי הכהן | כ אדר תשפ"ה
